Bu hafta Alt Sokak'ın 2. senesiydi. Zaman ne kadar çabuk geçmiş diyorum yine. Bu iki sene içinde programımız gelişti ve güzelleşti. Radyo ODTÜ'de Alt Sokak'ın başladığı sene Ankara'da eli yüzü düzgün bir alternatif müzik programı yoktu. Bu çok iddialı gelebilir, ama gerçekten yoktu.

Programa başladığımız ilk senenin sonunda Podcast'e geçtik. iTunes'daki ilk Türkçe podcast olma ünvanını kazandık. Bu sayede Ankara dışındaki dinleyicilerle de en iyi ses kalitesiyle buluşma imkanı bulduk.

Daha sonra Blog sayfamızı açtık. Blog sayfamız hem bizim için, hem de dinleyiciler için yararlı olduğuğunu tahmin ediyorum. Açıkcası bize kendimizi daha az tekrarlamak açısından çok yararlı oldu. :)

Bunun ardından MySpace sayfamız devreye girdi. İyi ki de girdi. Böylelikle sizleri ismini duymadığımız gruplarla tanıştırma imkanı bulduk. Ayrıca podcast'lerimizde de bu grupların eserlerinin tamamıyla sizi buluşturduk. (Tamamıyla diyorum, çünkü programda çaldığımız şarkılar genellikle büyük plak şirketlerinin himayesi altında oluyor ve bunları yasal nedenler nedeniyle 30 saniye kullanabiliyoruz.) Sizler de böylelikle bizimle daha rahat iletişim kurdunuz.

Bizi desteklediğiniz için çok teşekkür ederiz. Umuyoruz ki Alt Sokak 3. senesine girdiğinde farklı duruşuyla daha da başka bir yerlerde olacak. Bize her türlü istek ve öneriniz için altsokak@radyoodtu.com.tr adresinden ulaşmanız mümkün.

Bakalım 16 Mart 2007'de Alt Sokak'ın 2. senesinde neler dinlemişiz?

Radiohead - No Surprises
(2 sene önce Alt Sokak'a bu şarkı ile başlamıştık. Bizim için anlam ve önemi büyük.)

Sebastien Tellier - La Ritournelle
Badly Drawn Boy - Another Devil Dies
The Clash - The Guns of Brixton
Fat Freddy's Drop - Cay's Crays
Oturma Grubu - Temp5
Junior Boys - Like A Child

Alt Sokak Pazarı'nda;

Electric Light Orchestra - Latitude 88 North
Jay Jay Johanson - She Doesn't Live Here Anymore
Mark Ronson feat. Daniel Merriweather - Stop Me
The Good, The Bad and The Queen - Green Fields

Fratellis - Flathead
Cold War Kids - Hang Me Up To Dry
Klaxons - Golden Skans
Phoenix - Everything Is Everything (Acoustic)
Tall Pony - I'm Your Boyfriennd Now
The Dynamics - Seven Nation Army
Figurines - Silver Ponds
Psapp - Cozy In The Rocket
Massive Attack - Teardrop
Easy Star All-Stars - Paranoid Android
Belle and Sebastian - Get Me Away From Here I'm Dying
Sigur Rós - Viorar Vel Til Loftarasa

Bu haftalık bu kadar. Haftanın haberlerini ve Alt Sokak Pazarı şarkılarını öğrenmek için podcastimiz pek yakında indirilmeye hazır olacak. :) Tembellikten kurtulabilirsem tabii. Bir sonraki canlı yayında veya podcastte görüşmek üzere. Şimdilik hoşçakalın..

0 comments: